diumenge, 17 d’abril del 2011

Els Set Regnes de Ponent



HBO és, sens dubte, la cadena que va impulsar l’actual “Edat d’Or” de la televisió. Això no ha impedit, però, que amb el temps vegi perillar el seu tron en el món de les sèries televisives, fins fa poc absolutament indiscutible: per exemple, gràcies a la bona feina de la cadena rival AMC, de la que hem parlat moltes vegades en aquest mateix bloc.

Per tal de no perdre la seva posició privilegiada i el prestigi adquirit, HBO va decidir posar-se les piles (després d’una època un pèl fluixa) i l’any passat va estrenar la mastodòntica Boardwalk Empire. Aquest any no es queda enrere i avui mateix presenta el que segurament serà l’esdeveniment televisiu de l’any, i segons part de la crítica fins i tot de la dècada: Game of Thrones.


Basada en el primer volum de la sèrie de novel·les fantàstiques A Song of Ice and Fire (“Cançó de gel i de foc”) de George R.R. Martin, que gaudeix d’una autèntica legió de seguidors a tot el món, la nova producció de la cadena reina ha convençut a la crítica des del primer moment, i alguns han arribat a afirmar que marcarà un abans i un després a la ficció televisiva. En principi, cada temporada de la sèrie correspondrà a un volum de la nissaga literària.

Game of Thrones és una fantasia èpica que transcorre en els Set Regnes de Ponent, una terra que recorda a l’Europa de l’Edat Mitjana i on les estacions duren anys, de vegades dècades. La història ens explica les violentes lluites entre vàries famílies de nobles, dirigides a aconseguir el control del Tron de Ferro del continent de Ponent. Aquestes terres estan habitades per diferents races, com ara els humans, els Altres del Nord o els dracs de l’Est.

No seria la primera vegada que unes expectatives massa elevades provoquen precisament l’efecte contrari i acaben jugant en contra de la sèrie. El públic se sol mirar amb uns ulls molt més exigents les produccions que han estat molt alabades per la crítica abans de la seva estrena. Aquest, precisament, pot ser el màxim perill que corri Game of Thrones. Però si em fessin apostar, jo crec que HBO s’apuntarà un èxit rotund. Mireu si no un parell de promos que ja fa dies que circulen:


2 comentaris:

  1. La sèrie de la dècada?xò és com el partit del segle

    ResponElimina
  2. Sí, cada any hi ha més d'un "partit del segle". Ja dic que les expectatives exagerades poden ser el principal inconvenient de la sèrie. Promet, això sí...

    ResponElimina