dimecres, 27 d’abril del 2016

Girona de gel i foc


A hores d’ara, dubto que hi hagi cap aficionat de Game of Thrones que desconegui que la sisena temporada de la sèrie (estrenada aquest passat diumenge als EE.UU.) s’ha rodat parcialment a Girona. Amb motiu d’aquest fet extraordinari per a la ciutat, l’Ajuntament estarà decorat durant tota la setmana inspirant-se en els diferents regnes que composen els escenaris de la sèrie, des del famós mur de gel a l'entrada fins a la decoració amb foc de la plaça del Pallol.

Igualment, a la planta baixa del Teatre Municipal gironí s’hi va poder veure durant dos dies (i els fans s’hi han pogut fotografiar) el famós tron de ferro que és l’objecte del desig de totes les famílies protagonistes de l’epopeia medieval de la cadena HBO, convertida des de ja fa temps en la seva producció més reeixida (almenys a nivell d’audiència). El dilluns dia 25 al matí es va emetre des del mateix teatre el programa El Món a RAC1, que va comptar amb la presència del President de la Generalitat (i ex alcalde de Girona), Carles Puigdemont. A les sis de la tarda es va projectar el documental “Taller Canal+”, on es parla de la cinquena temporada. I a les vuit, per fi, l’estrena del primer episodi de la sisena temporada, en versió original (com Déu mana) subtitulada en català, a la qual vaig tenir la sort de poder assistir gràcies a l’esforç i la paciència d’un bon amic que em va aconseguir una entrada. De fet, la demanda va ser tan gran que les 400 localitats es van esgotar, i es va haver de programar un segon passi a dos quarts d’onze de la nit.

L’entrada de l’Ajuntament, amb el mur de gel

L’expectació, doncs, era màxima i les ganes de veure el primer episodi també, un fet que es va fer evident amb els aplaudiments entusiastes del públic només de començar les primeres notes de la sensacional banda sonora que tan bé coneixem els fans de la sèrie. Uns aplaudiments que es van repetir en dues ocasions més: amb la intervenció salvadora i a l’últim moment d’un personatge secundari salvant-ne a un altre de principal (i fins aquí puc llegir), i evidentment en el moment de la primera aparició de Girona a la sèrie, un parell de minuts escassos on es va poder veure l’Arya Stark pidolant a les escales del carrer Bisbe Josep Cartañà.

L’escena gironina del primer episodi

Pel que sembla, les activitats que relacionen la ciutat amb la sèrie no s’aturen aquí, ja que s’han rebut peticions per realitzar visites guiades pels escenaris que surten en pantalla (tot i que caldrà esperar al final de la temporada, a finals de juny, pel tema dels drets d'autor). També s’ha anunciat que es farà una aplicació de mòbil per recórrer els diferents espais i apreciar les diferències entre la realitat i la sèrie, ja que en alguns casos s’han modificat digitalment. I per cert, ja se sap que la cadena HBO està molt interessada en tornar a venir a la capital gironina per rodar-hi part de la setena temporada.

Botiga gironina amb productes de la sèrie

Pel que fa a l’episodi en si, ha estat el típic primer lliurament de pràcticament totes les temporades de la sèrie. Ha servit per situar-nos una mica després del final de l’anterior, ens ha presentat la situació actual dels personatges i ens ha preparat per a les emocions que han de venir, que segurament seran fortes en vista de l’avanç implacable dels White Walkers després dels fets de la cinquena temporada. No hi ha hagut cares noves, sí que hi ha hagut morts (per no perdre el costum), i al final hi ha hagut una sorpresa important que fa referència al personatge que dóna nom a l’episodi: la dona vermella, és a dir, Lady Melisandre.

Personalment, era la primera vegada que veia un episodi d’una sèrie de televisió en pantalla de cinema, i l’experiència no ha pogut ser més positiva. Si actualment hi ha una producció televisiva especialment adequada per veure’s en aquest format aquesta és sens dubte Game of Thrones, que mostra un nivell de perfecció tècnica i d’espectacularitat que no té res a envejar a cap pel·lícula. Per mi ja podrien fer un episodi setmanal al cinema, i més veient el panorama de la cartellera cinematogràfica.


4 comentaris:

  1. M'hi posaré a veure la temporada quan ja l'hagin treta tota, això d'anar rebent els capítols segons els treguin no fa per mi. Sobre lo de visitar Girona, de moment en breu no ho tinc planejat, però tampoc teniu pensant treure-la del mapa en breu, no?

    ResponElimina
  2. Si,Pons,si,espavila,que tenim previst sortir del mapa en breu.

    ResponElimina
  3. Et vaig fer cas i m’hi vaig acostar l’últim dissabte del temps de flors

    ResponElimina
  4. Girona està molt maco per Flors, però tampoc serien els millors dies per visitar-la (a nivell de gent i de dificultat per aparcar, etc.)

    Pel que fa a les sèries, entenc el que dius. Però en el cas concret de "Game of Thrones", no tinc espera!

    ResponElimina