dimecres, 26 de gener del 2011

Coses que no entenc de “The Walking Dead”



Ara que s’ha acabat d’emetre la sèrie per la Sexta, i que en teoria l’haurà pogut veure molta més gent que no pas quan només s’havia emès als EE.UU., em sembla que és un bon moment per plantejar-nos una sèrie de dubtes o de coses que no acaben de quadrar. No cal que us digui que si no us voleu assabentar de coses importants de la trama, no seguiu llegint. Som-hi:

Com és que en Rick no demana a ningú què ha passat?

No sé vosaltres, però jo si m’hagués trobat en la situació d’en Rick, m’hagués despertat d’un coma i hagués vist tot de zombis vagant per la ciutat i el món conegut en ruïnes, el primer que faria quan trobés a algun supervivent seria demanar-li què cony ha passat aquí. Ell no ho fa en cap moment de la sèrie. Tan normal ho troba?

Per què els protagonistes no ocupen alguna casa?

A l’episodi pilot queda clar que la gent ha fugit com ha pogut de la ciutat, i per tant de cases abandonades no en falten. Com és que els protagonistes no n’ocupen una i en canvi se’n van de càmping? No estarien més protegits en una construcció de maons i ciment? Fins i tot si acceptem que han volgut marxar de la ciutat, no hi havia cap casa al mig del bosc? O bé algun magatzem, una nau industrial, un graner...? Qualsevol d’aquestes opcions seria més segura que no pas una tenda de campanya o una caravana, tal com va quedar demostrat al final del quart episodi. Perquè, a més, si se’n volien anar de la ciutat trobo que encara es van quedar massa a prop...


Com és que no tenen més menjar?

En teoria, la gent va marxar a corre-cuita de la ciutat quan es va produir la plaga zombi. Aleshores, sembla lògic pensar que a les neveres o als rebosts hi ha de quedar menjar, això per no parlar dels supermercats. Com és que els campistes gairebé no en tenen, i s’han de refiar del que pesquen al llac o del que cacen al bosc?

Les distàncies no em quadren...

Quan en Rick i els altres tornen cap a Atlanta per recuperar les armes, etc., hi van a peu (ja hem dit que la distància entre el lloc d’acampada i la ciutat no és massa gran) i hi arriben en relativament poca estona. En canvi, quan decideixen anar cap al centre de control de malalties (el penúltim episodi), que també està a la ciutat, marxen EN COTXE a primera hora del matí i arriben quan ja es fa fosc. No ho entenc ni que em matin.


Per què els protagonistes no es plantegen unir-se als altres supervivents?

Quan en Rick i els altres tornen a la ciutat i es troben amb aquell grup de gent en un hospital abandonat, i malgrat que al principi semblen hostils, el més lògic seria que com a mínim es plantegés la possibilitat de si val la pena unir les seves forces contra els zombis. Doncs ni tan sols en parlen: uns tornen al campament i els altres es queden a la ciutat.

Per què els zombis només han corregut una vegada?

Durant tota la sèrie, els zombis han mostrat el típic caminar lent i insegur que els és tan característic. Amb una excepció: al segon episodi, quan la pluja neteja el particular “camuflatge” d’en Rick i en Glenn, els zombis els empaiten molt més ràpid, gairebé corrent. Per què només en aquesta ocasió? Tenien més gana del normal, potser?

Això és el que penso a hores d’ara, segurament d’aquí a una estona, o demà, o demà passat, em vindran al cap altres errades. I vosaltres què hi dieu? Hi ha coses que no us encaixen?

3 comentaris:

  1. Bé. En primer lloc dir-te que tens tota la raó. Jejeje. La serie, com la major part de series de ficció, aprofita el què l'interessa i deixa enrere el què no. Tot i això, com ja vaig comentar a Telediscreta (www.telediscreta.wordpress.com) la serie no és excessivament tramposa (tenint en compte que parlem de ciència ficció).

    Pel què fa a les preguntes, aquí tinc una resposta per a cadascuna (que no una excusa):

    - Com és que en Rick no demana a ningú què ha passat?

    Totalment d'acord. Jo hagués preguntat això al segon 0.

    - Per què els protagonistes no ocupen alguna casa?
    Volen sortir dels nuclis urbans. Totalment comprensible (com els animals, els zombies busquen zona habitada). Però sí que tens raó amb el tema dels graners, etc. Pots estar al bosc, però no al ras.

    - Com és que no tenen més menjar?
    Jo donc per fet que primer hi van haver disturbis (saquejos per tant) i que el poc menjar que va quedar en condicions després de tot el procés de caos (que no va ser immediat) ja se'ls ha acabat.

    -Les distàncies no em quadren...
    No voldria equivocar-me, però diria que estem parlant de dos zones diferents. El centre de malalties no està al mateix lloc que la ciutat. Diria que és en un altre municipi. Crec.

    - Per què els protagonistes no es plantegen unir-se als altres supervivents?
    Aquesta la veig clara. Els nois que estan a la residència no són supervivents. Simplement aguantaran un temps més, però poc, per tant no és un pla de futur real.

    - Per què els zombis només han corregut una vegada?
    En això no m'hi vaig fixar veus.

    Bé, crec que en moltes coses tens tota la raó del món. En d'altres no i en d'altres es pot ser més benpensat o més malpensat amb els guionistes.

    Tot i això, com dic, crec que el què ens vol transmetre la serie no és tan l'argument zombie, sinó la reacció psicològica de cadascú, per tant els errors són més acceptables que en series com, per exemple, Prison Break, que en tenia molts més i en canvi sí que era més argumental. I dic aquesta perquè m'ha vingut al cap (segurament perquè la Sara fa el mateix paper i amb la mateixa poca qualitat).

    Salut!

    ResponElimina
  2. Totalment d'acord amb els dubtes que et planteges, Tony. El que jo també em pregunto és:

    1. Per què els zombis no ataquen a en Rick quan està sol en coma a l'hospital?
    En Shane tanca la porta de l'habitació i hi posa una camilla al davant, però la seva olor hauria d'haver embogit els zombis!

    2. Per què no continuen buscat a en Merle?
    D’acord que segresten a en Glenn quan van a buscar les armes però, un cop el rescaten i descobreixen l’altre grup de supervivents, decideixen tornar cap al campament i ni en Daryl se’n recorda ni parla més del seu germà.

    3. Per què els supervivents, quan arriben al refugi, no veuen el rellotge del compte enrere de fi del subministre d’energia?
    El doctor els ensenya la sala però no és fins l'endemà, quan només falten 30 minuts per l'explosió, que se n'adonen.

    Tot i això, m’encanta la sèrie i espero amb moltes ganes la 2ona temporada!

    Elisabet

    ResponElimina
  3. Arnau, el teu comentari gairebé és tan llarg com el meu article! Jejeje. Molt bones reflexions, gràcies per compartir-les. A mi em sembla que el centre de malalties sí que està a Atlanta mateix, però tampoc posaré la mà al foc...

    Elisabet, m'imagino que els zombis van intentar entrar a l'habitació d'en Rick, però com que no van poder al final ho van deixar córrer. I tens raó amb això d'en Merle, no hi havia caigut. De cop i volta deixen de parlar-ne com si no hagués existit mai.

    De tota manera, tots estem d'acord que són errors perdonables i que la sèrie està molt bé. Jo també espero amb ganes la 2a temporada!

    ResponElimina