dissabte, 21 de maig del 2011

Petita Gran Bretanya


El Canal 3XL continua imparable amb les seves estrenes de sèries destacades, i aquesta nit a les 23 hores és el torn de Little Britain, un programa que va començar a la ràdio l’any 2001 i que dos anys més tard va passar a la televisió. Es tracta d’una comèdia d’esquetxos de curta durada, protagonitzats per un bon nombre de personatges cadascun amb les seves peculiaritats: l’ajudant gai del Primer Ministre, un paralític (o això sembla) i el seu cuidador, l’únic gai del poble (o això es pensa), un transvestit obsessionat amb fer “coses de dona”, una mare soltera adolescent llenguda i problemàtica, una empleada de banca mal educada, etc.

Matt Lucas i David Walliams són els creadors, guionistes, directors i protagonistes de la sèrie. Ells interpreten tots els personatges principals, i fan gala d’una gran habilitat i versatilitat per disfressar-se i donar vida a personalitats molt diferents entre sí. Si una cosa tenen els anglesos és que saben riure’s d’ells mateixos, i aquesta sèrie n’és un exemple claríssim. El seu èxit és tan gran a les illes que fins i tot se n’ha fet una versió americana i un videojoc, i moltes de les frases dels protagonistes ja formen part de la cultura popular britànica.


Lògicament, en una sèrie d’aquestes característiques cadascun de nosaltres tindrà els seus personatges favorits, i d’acord amb això trobarem més o menys graciosos els gags corresponents. La conseqüència directa és que pot passar que la sensació general sigui d’una certa irregularitat. I també cal dir que a mesura que passen els episodis i anem coneixent als personatges, cada vegada són més previsibles i al començament de cada gag pràcticament ja sabem com acabarà. Aquest, sens dubte, és el principal problema de la sèrie.

Malgrat aquest detall, si voleu una bona dosi d’humor àcid, irreverent i políticament incorrecte, val la pena que els doneu una oportunitat a aquest parell d’hereus de la més pura tradició de l’humor britànic.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada