dissabte, 23 de juny del 2012

Torna en Heisenberg


Nota: si us penseu que estic parlant del físic alemany, no cal que continueu llegint. I si sabeu que estic parlant de Breaking Bad, però no heu vist la quarta temporada, sapigueu que desvetllo detalls importants de la trama.

El proper 15 de juliol és la data que tots els aficionats de Breaking Bad tenim marcada en vermell al calendari. La cinquena i última temporada d’una de les millors sèries dels últims anys es dividirà en dues tandes de 8 episodis (la segona s’estrenarà l’estiu de l’any que ve).

Ja des de la primera temporada havíem vist com en Walter White feia servir el sobrenom de “Heisenberg” quan tractava amb els traficants de droga, per mantenir la seva autèntica identitat en secret. A la quarta temporada, sembla que en Walter s’ha convertit definitivament en el seu alter ego i ha passat de ser un home malalt, espantat i dubitatiu a una màquina freda i calculadora que no deixa cap detall pendent ni cap obstacle pel camí. Un home pel qual la fi justifica els mitjans, que si cal enverina a un nen per aconseguir els seus objectius (o això sembla deduir-se de l’última escena de la temporada, quan veiem la flor verinosa plantada al seu jardí) i que no té cap mena de remordiment a l’hora de fer servir el pobre Jesse com un ninot al servei dels seus plans. El mateix Walter sembla adonar-se de la seva transformació quan, al sisè episodi, li diu a la seva dona “No estic en perill, Skyler. Jo sóc el perill”.

Què podem esperar d’aquesta última temporada, després dels brutals esdeveniments de la quarta? De moment, en Walter/Heisenberg ja no haurà de preocupar-se més per en Gustavo Fring (quina llàstima que no surti més; sens dubte, un dels millors personatges de la sèrie i un dels millors “dolents” de la història de la televisió). I quin paper tindrà en Jesse? Sembla que s’ha reconciliat amb en Walter després d’haver-se distanciat bastant durant la quarta temporada, però què passarà si s’adona que l’ha estat manipulant, i de quina manera? Pot caure més baix encara en Walter, si es confirma que va enverinar al nen? I en Hank, acabarà descobrint la implicació del seu cunyat en tota la trama del narcotràfic?

Aquestes i moltes altres preguntes es resoldran a partir del 15 de juliol. Quines ganes!



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada