diumenge, 18 d’agost del 2013

“Breaking Bad” s’acaba


“Totes les coses dolentes s’acaben”. Això és el que diu el pòster promocional de l’última tongada de vuit episodis de Breaking Bad, que es va estrenar diumenge passat als Estats Units amb un enorme èxit d’audiència (el doble de la que tenia fins ara). Una de les millors sèries dels últims anys arriba a la seva fi, i els petits flashforwards que hem pogut veure fins ara (en el primer episodi de la cinquena temporada i en aquest novè que s’acaba d’estrenar) no semblen augurar un final massa feliç per a en Walter White...

L’espera ha estat llarga, ja que des del vuitè episodi fins ara ha passat gairebé un any sencer. La decisió dels productors de dividir la temporada en dues parts implica que quan comença la segona ja no ens recordem pràcticament de res del que havíem vist a la primera, i personalment he hagut de navegar una mica per Internet buscant resums dels vuit episodis anteriors per refrescar la memòria i reprendre la història amb un mínim coneixement per no anar del tot perdut.

Ha valgut la pena l’espera? Per descomptat. Breaking Bad no decep mai, i tot i que tampoc es pot dir que hagi estat una tornada espectacular, sí que hi ha hagut alguns elements que fan preveure una traca final explosiva (com fins ara ha passat sempre amb els finals de temporada). El principal, sens dubte, que en Hank ha confirmat les sospites que ja fa temps que té respecte del seu cunyat, i així li fa saber (amb cop de puny inclòs). I amb una frase final d’en Walter que implica una amenaça gens dissimulada, quan en Hank (totalment trasbalsat després del seu descobriment) li diu que ni tan sols sap amb qui està parlant: “Si no saps amb qui estàs parlant, millor que vagis amb compte on trepitges”.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada