diumenge, 28 de setembre del 2014

Tendències i opinions


Sovint els aficionats a les sèries ens preguntem quina de les temporades de les nostres produccions favorites és la millor, si n’hi ha alguna que sigui molt pitjor que la resta, si la producció ha aguantat bé el pas del temps, etc. Una molt bona manera de veure tot això d’una manera gràfica i senzilla és visitant http://graphtv.kevinformatics.com/. Només hem d’introduir el nom d’una sèrie i ens apareixerà un gràfic amb les valoracions que té cadascun dels episodis a la famosa base de dades IMDb, sens dubte el principal web de referència pel que fa a cinema i televisió.

Agafem com a exemple la meva sèrie preferida de tots els temps (clic per ampliar la imatge):


El gràfic ens mostra un eix vertical amb la puntuació de 0 a 10, mentre que a l’horitzontal hi ha els números d’episodi. Just a sota podem triar si volem veure la tendència per temporada, de tota la sèrie o ambdues alhora. En el cas que ens ocupa, n’hi ha prou amb un simple cop d’ull per veure que totes les temporades mantenen un nivell similar excepte la quarta, que experimenta una davallada. Tot això segons les votacions dels usuaris registrats a IMDb, l’opinió dels quals evidentment no té per què coincidir amb la nostra (jo sincerament no recordo una davallada tan brusca en aquesta sèrie). Finalment, una mica més avall, ens apareix la puntuació que té la sèrie també a IMDb (en aquest cas 9,3 sobre 10).

Hi estiguem o no d’acord, es tracta d’una curiosa manera de conèixer quines sèries són les més ben valorades per la comunitat internacional d’aficionats a la televisió, i ens permetrà passar-nos una bona estona comprovant si la nostra opinió coincideix amb la de la resta del món.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada