diumenge, 12 d’abril de 2015

“Game of Thrones”: arriba la cinquena


No sembla que hagi passat tant temps, però la realitat és que ja fa més de nou mesos que en aquest mateix bloc es va parlar del final de la quarta temporada de Game of Thrones. L’espera s’ha fet llarga per als bons aficionats, però avui per fi s’estrena el cinquè lliurament, que com tots els altres també estarà format per deu episodis. Aquesta nova temporada estarà basada en el quart i cinquè llibres de la nissaga literària de George R. R. Martin, A Feast for Crows (“Festí de corbs”) i A Dance with Dragons (“Dansa amb dracs”). Per cert, aquesta serà la primera temporada on l’autor no haurà escrit cap dels episodis de la sèrie, precisament perquè estava ocupat escrivint el sisè llibre.

La quarta temporada, per mi sens dubte la millor fins ara, va deixar uns quants temes pendents del màxim interès, com ara quin serà el destí d’en Tyrion Lannister i de l’Arya Stark. Caldrà veure si aquest any també tindrem tantes emocions fortes com l’anterior, i si aquestes començaran ja en els primers episodis o si haurem d’esperar fins al final, com era costum habitual dels guionistes. Qui no voldria tornar a viure tants moments memorables? La desaparició de personatges odiosos, el judici d’en Tyrion, el seu memorable discurs contra els que el condemnen, el duel a mort per salvar el seu honor, l’assalt dels salvatges al Mur, etc.


Com a curiositats, cal dir que una part d’aquest cinquè lliurament ha estat gravada a Espanya (concretament al Alcázar de Sevilla, a la Universitat d’Osuna i al pont romà de Còrdova), a més d’altres escenaris ja habituals de la sèrie com Irlanda o la ciutat croata de Dubrovnik. També direm que, degut a l’enorme èxit i interès que desperta la sèrie, a hores d’ara ja s’han “filtrat” a Internet alguns episodis d’aquesta cinquena temporada.

Personalment, prefereixo haver vist les versions acabades i definitives de cada episodi per donar la meva opinió. Això sí, els tràilers (oficials) que no me’ls tregui ningú.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada