dissabte, 7 de febrer del 2009

Presentació

Si heu arribat fins aquí, potser us esteu preguntant què carai vol dir això de "seriegem". Doncs bé, com que volia fer un bloc que parlés de sèries de TV, i a més volia fer-lo en català, m’he permès inventar-me un verb la definició del qual fos la combinació d’aquestes dues coses. No m’ha costat gaire esforç: seriejar. En aquest bloc, doncs, s’hi seriejarà.

Per què sèries de TV, i no llibres, música o cinema? Doncs perquè tinc la sensació que, a diferència de la resta, les sèries molt sovint són ignorades, que no se'n parla prou o com a mínim no tant com algunes es mereixen. Crec que la televisió ja fa anys que viu un gran moment a nivell creatiu, i ens ha deixat (o ens està deixant) joies com The Sopranos, Six Feet Under o The West Wing, per posar només tres exemples, que estan al nivell del millor cinema.


Els temps canvien i afortunadament ja no depenem exclusivament de la voluntat i dels horaris de les diferents cadenes per poder veure les nostres sèries preferides, sovint maltractades fins a extrems denunciables. Això vol dir que, a més de parlar de sèries, de tant en tant també penso dedicar algun escrit a parlar d’aquestes noves maneres de veure sèries. Us sonen la mula i els torrents? Si no és així, ja us dic des d’ara que no estic parlant ni d’animals tossuts ni de rierols de muntanya...

I evidentment, us animo a dir-hi la vostra i que parleu o suggeriu sèries que siguin o hagin estat importants per a vosaltres. Es tracta, en definitiva, de compartir experiències i qui sap si de descobrir entre tots alguna joia amagada de la qual encara no havíem sentit a parlar mai, o de retrobar aquella altra perla que potser havíem vist alguna vegada i no li havíem parat l’atenció que es mereixia. Hi esteu convidats!

4 comentaris:

  1. Bona idea, valenta i per aplaudir, no només per fer una web de series en català, que és una de les mancances que té internet, sino per fer-la bona, amb capacitat d´anàlisi, síntesi, i sobretot sabent del que parles. Aportant dades importants, no basant-te en els arguments només, un es sent acollit en aquesta web que ha de fer-se conéixer molt més.

    Felicitats per la idea, pel treball fet i per tot el que aporta, que no és poc. I un punt positiu per tractar de les series que són mítiquies entre els catalans, com hotel Fawlty, que ara s emet junt amb altres grans clàssics "catalans" (jaja) per la televisió local de Barcelona (N hi ha que neixen estrellats, Allo Allo, Els joves i la mateixa Fawlty Towers, entre d´altres com l inoblidable Escurçó Negre.)

    Molta sort en aquesta nova proposta de la xarxa, que en teoria va néixer per cosas tan lloables com aquestes, però ja s ha encarregat l humà de pervertir-la i fer-la tóxica

    Que no et canvii el món ni les exigències mercantils de la xarxa

    ENDAVANT¡¡¡¡

    ResponElimina
  2. Moltes gràcies pel teu comentari, la veritat és que anima a seguir endavant. Aquesta és la idea, omplir un buit però sobretot compartir i descobrir entre tots.

    Properament tinc previst parlar d'aquestes sèries mítiques que esmentes, perquè també valen molt la pena.

    ResponElimina
  3. Jo crec que series com Dallas que va ser la primera crec en catala o la de Son Goku, mitica, han de tenir un espai tb a la web, encara que no en facis un article de cada. No sé, esta molt be el web, hauries de ficar que els comentaris es veguessin a la pagina 1 parque m ha costat trobar ho, pero mol tbe, animsssss

    ResponElimina
  4. Hola Anna, gràcies pel comentari. Doncs no és mala idea parlar de Dallas, efectivament em sembla que va ser la primera sèrie que es va poder veure en català, i només per això ja es mereix que en parlem, no? M'ho apunto!

    Això dels comentaris, ja miraré si es poden veure en algun altre lloc, però em sembla que surten sempre al final de cada article.

    ResponElimina