dijous, 22 d’octubre de 2009

“Els pilars de la terra” es convertirà en mini sèrie l’any 2010

Segur que els milions de lectors de l’obra més coneguda de Ken Follett han esperat més d’una vegada veure plasmades en imatges les més de 1.000 pàgines que té aquest autèntic best seller de l’autor anglès. Doncs bé, les seves pregàries han estat escoltades i sembla que no haurem de tardar gaire per poder-ne gaudir: si no hi ha res de nou, serà la primavera de l’any vinent.

Pels que no l’hagin llegit, els direm que el llibre està ambientat a l’Anglaterra del segle XII i explica la construcció d’una catedral gòtica a la fictícia localitat de Kingsbridge. Però això només és l'escenari que serveix de teló de fons per tal que Follett ens retrati amb mestria les guerres, els conflictes i les lluites de poder dels diferents estaments (religiosos, polítics, monàrquics, etc.) que formaven la societat de l’època. També hi ha lloc per a les històries d’amor, les traïcions, la violència, l’amistat, i un llarg etcètera que en pantalla tindrà la forma d'una mini sèrie de vuit capítols, filmada a Àustria i coproduïda per Alemanya i Canadà.

Pel que se sap fins ara, el càsting no es quedarà curt: destaquen l’extraordinari Ian McShane (al qual recordem de l’espectacular sèrie Deadwood, de la qual espero poder parlar algun dia com es mereix) en el paper del malvat bisbe Waleran, ni més ni menys que el mític Donald Sutherland com a comte Bartholomew, i la (per mi) desconeguda Hayley Atwell interpretant la seva filla Aliena. Quan llegíeu el llibre us l’havíeu imaginada així?Ara ja només cal esperar veure quins seran els resultats de l’experiment. Per pressupost no quedarà (es parla de 40 milions de dòlars), ni tampoc per recursos (l’equip de treball està format per 350 persones). Qui sap, potser si té èxit també s’animen amb la segona part del llibre, Un món sense fi. Ah, i sembla que Ken Follett ja ha anunciat la tercera...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada