dissabte, 20 d’octubre del 2012

Una altra tardor zombi


Ja fa mig any que ens vam acomiadar dels nostres amics zombis, però els mesos passen volant i ja els tornem a tenir aquí per compartir la tardor amb nosaltres. De fet, les tardors acompanyades de morts vivents s’estan convertint en un dels clàssics televisius d’aquests últims anys.

(A partir d’aquí, detalls importants de la trama. Esteu avisats).

L’última escena de la segona temporada ens ensenyava una vista llunyana d’un edifici que no sabíem ben bé què era. En el primer episodi de la tercera (on representa que han passat uns mesos, cosa que es veu per l’avançat estat de gestació de la Lori) hem pogut veure que es tracta d’una presó, on tant els interns com els guàrdies s’han convertit en zombis. Malgrat això, i prèvia eliminació de bona part dels no-morts, els supervivents ho consideren una bona possibilitat per refugiar-se després d’haver hagut de fugir a corre-cuita de la granja d’en Hershel.

L’altre misteri que quedava per resoldre, el de l’encaputxat (que ha resultat ser encaputxada), s’ha resolt sense cap mena de “preparació prèvia”. Jo em pensava que mantindrien una mica més la incertesa sobre la identitat del personatge, que ens passaríem un temps sense descobrir el seu rostre, però no: la primera vegada que apareix en pantalla ja ho fa sense caputxa, i veiem que és una noia de raça negra que s’ha encarregat de cuidar a l’Andrea tot aquest temps. Això sí, continuem sense saber quina és la seva història ni per què es fa acompanyar d’un parell de zombis sense braços ni mandíbula.


El primer episodi ens deixa, de moment, bones sensacions i una raonable ració de sang i fetge (menció especial per a l’escena de la cama del pobre Hershel), a més d’un parell de línies argumentals que poden donar molt de sí: els interns “no zombis” que es troben al final, i la por que té la Lori que el seu fill hagi pogut morir abans de néixer. Això, que ja seria dur per sí mateix, adquireix unes proporcions tràgiques si hi afegim el fet que vam saber al final de la segona temporada: que tots estan infectats pel virus zombi. Per tant, si la Lori està infectada el seu fetus també; i si el fetus mor al ventre de la mare es tornarà un zombi i... pobra Lori.

En definitiva, que haurem de veure com evoluciona tot plegat per tal de fer una valoració global. De moment, tenim una altra tardor zombi per endavant.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada