dissabte, 18 de gener del 2014

Adéu als informàtics

Doncs sí, en Roy, en Moss i la Jen s’acomiaden de nosaltres per sempre. Si recordem el que dèiem fa uns mesos, la quarta temporada de The IT Crowd (coneguda aquí com Els informàtics) ja havia mostrat signes evidents de davallada, especialment si tenim en compte que els primers episodis de la sèrie eren realment brillants. És probable que el seu creador també s’hagi adonat d’aquest fet, i per això hagi decidit posar-hi punt i final. De fet, ha reconegut en una entrevista que no se sentia il·lusionat amb continuar endavant, malgrat que Channel 4 estava d’acord amb fer una cinquena temporada.

En qualsevol cas, la sèrie dels frikis més entranyables de la televisió va dir adéu el passat 27 de setembre amb un especial de 45 minuts que, personalment, no m’ha acabat de convèncer perquè no hi ha gags realment aconseguits, ni situacions especialment gracioses, el cap de l’empresa intenta fer gràcia constantment i aconsegueix just el contrari, i fins i tot hi ha molts moments on sembla que els actors estan allà simplement per complir l’expedient (cosa que no es pot descartar, perquè ara mateix tots estan implicats en altres projectes). Com a aspectes més destacats, el vídeo viral que acaben protagonitzant per accident en Roy i la Jen, el record/homenatge que es fa del genial episodi on els dos nois fan creure a la Jen que Internet és una caixeta negra amb un llum vermell a sobre, i l’esperpèntica assistència d’en Roy al funeral de l’avi de la seva xicota.


Moltes vegades, en aquest mateix bloc, hem elogiat les sèries britàniques per la seva capacitat de no “estirar el xiclet” i fer els episodis justos i necessaris, cosa que les sèries americanes ben poques vegades aconsegueixen. The IT Crowd n’és un bon exemple, i cal agrair a Graham Linehan (responsable també de l’excel·lent -i també friki- Black Books) la seva honestedat a l’hora de finalitzar un projecte amb el qual ja no se sentia identificat. Personalment crec que si ho haguessin deixat al final de la tercera temporada encara hagués estat millor, però en qualsevol cas aplaudim la decisió dels responsables de la sèrie de no allargar-la més.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada