divendres, 8 de gener del 2010

Tot esperant el final de "Lost"

Alguns dels nombrosíssims (hehehe) lectors d’aquest bloc m’han demanat com és que encara no he parlat mai de Lost, ja que es tracta sens dubte d’una de les sèries més conegudes i seguides de l’actualitat. Tenen raó, però jo els hi contesto que no és l’únic cas (em queda per parlar de tantes sèries que millor no pensar-hi), i a més crec que en aquest cas concret ja em puc esperar que acabi del tot perquè només queda una temporada i llavors podré fer un judici global de la sèrie i valorar si ens trobem davant d’una obra mestra (com mantenen alguns) o només d’un castell de cartes enganxades amb saliva dejuna: els guionistes ho han enrevessat tot de tal manera, han obert tantes portes, que a vegades costa pensar que les podran tancar totes. Esperarem doncs al dia 2 de febrer per començar a desvetllar incògnites.

Però avui en vull parlar, encara que només sigui una mica. Una de les característiques que distingeixen a Lost d’altres sèries és que el moviment i la vida que genera a Internet és tan o més gran que el que protagonitzen a la petita pantalla els personatges perduts a l’illa deserta (o no tan deserta). Per amenitzar l’espera entre temporada i temporada, són habituals les especulacions sobre possibles morts de personatges, les fotos robades dels rodatges, les probables noves incorporacions, etc. No sóc partidari d’entrar en aquest tipus de dinàmica, però avui faré una excepció perquè he trobat una cosa que m’ha fet gràcia. Es tracta d’una versió lostie del famós quadre L’últim sopar, de Leonardo Da Vinci, que ha fet servir la mateixa cadena ABC per promocionar l’última temporada de la seva sèrie estrella, i que evidentment ja ha generat un gran debat entre els seguidors més fanàtics. Aquí la teniu (feu clic a sobre per ampliar-la):


Possibles preguntes que es plantegen (compte si no heu vist la sèrie sencera!):

- Com és que en John Locke és al mig de la taula, ocupant el lloc que en l’obra original té assignat ni més ni menys que Jesucrist? Sembla ser que el seu paper serà determinant en aquesta última temporada. Ens volen dir que és “el salvador”?

- Com és que hi ha tretze “apòstols” i no dotze?

- En Sayid ocupa la quarta posició si comencem a comptar des de l’esquerra, és a dir la mateixa que ocupa Judes en el quadre de Da Vinci. Ens estan dient que és un traïdor, doncs?

- Com és que torna a aparèixer la Claire? No era morta?

I la cosa encara es complica més quan resulta que en realitat l’ABC no ha emès una imatge, sinó dues! Aquí teniu la segona:


La qual cosa, és clar, encara genera més dubtes:

- Per què en Miles i la Claire intercanvien les seves posicions? Té alguna cosa a veure amb la capacitat del noi per parlar amb els morts?

- Per què en John Locke està seriós en una imatge i somrient en l’altra?

- Per què el matrimoni Sun-Jin apareix primer junt i després separat? Acabaran reunint-se o no, al final?

El debat és obert. Voleu dir-hi la vostra? Aquí a sota mateix teniu una fantàstica finestreta per afegir els comentaris que vulgueu. Sense manies!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada