divendres, 28 de desembre del 2012

Problemes? Truqueu als “Simuladores”!



De problemes, més o menys greus, en té tothom; de maneres de solucionar-los, sovint no se’n tenen. A qui no li agradaria poder disposar d’un grup de gent que ens ajudés a recuperar a la parella que ens ha deixat, a trobar feina, a solucionar un deute econòmic o un conflicte familiar? Los Simuladores és una sèrie argentina d’enorme èxit que al llarg de 24 episodis (dividits en dues temporades de 13 i 11, respectivament) ens planteja respostes a aquests i altres problemes habituals de la gent del carrer, amb bones dosis d’humor i un gran coneixement de la psicologia humana.

Els encarregats de solucionar aquests problemes són un grup de quatre socis que, mitjançant un complex procés d’investigació, descobreixen les aficions i els punts febles de les persones causants dels maldecaps del seu client i, basant-se en això, construeixen al seu voltant escenaris i personatges ficticis (el que ells anomenen “operatius de simulacre”, d’aquí el nom de Simuladores) amb la finalitat de solucionar el problema. Que la víctima és hipocondríaca? Ells es disfressaran de metges i s’ho faran venir bé per fer-li creure que està molt malalt i que necessita de l’ajuda del seu client per sobreviure. Que és aficionat a les pel·lícules d’acció? Cap problema, munten un reality show de supervivència a la selva i li fan desembutxacar els diners que necessita el seu client. D’aquesta manera, els actors de la sèrie sempre fan un doble paper: el que interpreten davant dels ulls dels espectadors televisius i el que interpreten davant de les seves víctimes.

Els Simuladores són:

Mario Santos (Federico D’Elía): l’autèntic cervell del grup, la ment pensant, l’organitzador de tots els operatius. Dotat d’una intel·ligència superlativa, és un autèntic sibarita en el menjar i el vestir. Té un caràcter eixut i una manera de parlar directa i sense embuts, la qual cosa fa que sovint tractar amb ell sigui difícil i fins i tot desagradable.

Pablo Lamponne (Alejandro Fiore): és l’encarregat de reunir tots els materials, accessoris, vestits i locals necessaris per dur a terme els operatius. És un home callat, reservat i extremadament seriós (només somriu si el simulacre ho requereix). Tan sols mostra afecte pel seu gos Betún, un intel·ligentíssim pastor alemany que a vegades ajuda al grup en els simulacres. Sovint té la sensació que els altres no valoren suficientment la seva feina, un fet que fins i tot el porta al psicòleg.

Gabriel Medina (Martín Seefeld): s’encarrega d’investigar als clients i també a les víctimes del simulacre, per tal de trobar aficions i possibles punts febles que puguin ajudar al grup a l’hora de crear el muntatge més adequat. És un home sensible, solitari, nostàlgic, i a vegades presenta trets de comportament infantil.

Emilio Ravenna (Diego Peretti): sens dubte el personatge més carismàtic de la sèrie. De caràcter obert i extravertit, és l’encarregat d’interpretar els personatges principals del simulacre. No hi ha res que se li resisteixi: pot fer veure que és un advocat, un prestigiós doctor, un membre de l’FBI o fins i tot un vampir. Seductor nat, viu amb tres noies i afirma que li costa ser fidel.

Una de les condicions dels Simuladores per acceptar les feines és que es reserven la possibilitat de demanar al client que els ajudi en futurs simulacres. És per això que, a més dels quatre integrants habituals, a vegades també veiem a l’anomenada “Brigada B”, integrada per antics clients i que s’encarrega de solucionar els casos menys complicats. Això li dóna a la sèrie un sentit de continuïtat, junt amb la venjança que una de les víctimes dels Simuladores planeja durant tota la segona temporada, tot i que els episodis es poden veure per separat sense cap problema.

Los Simuladores és l’exemple perfecte que per crear una sèrie que funcioni no calen grans pressupostos ni multitud d’efectes especials, sinó que n’hi ha prou amb uns guions sòlids i uns actors solvents. Aquesta producció argentina va tenir tant èxit que se’n van fer versions a Espanya, Xile, Mèxic i Rússia. Si voleu gaudir d’una experiència televisiva diferent, original, molt divertida i entretinguda, no ho dubteu ni un moment. Ah, per cert, teniu tots els episodis a YouTube (Temporada 1 i Temporada 2). Què més voleu?




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada